Varvet, marina och marinbutik

Adress: Lilla Varvsgatan 3, 442 66 MARSTRAND
Telefon: +46 (0)303-604 25
E-mail: info@ringensvarv.se
Öppettider: månd – torsd 7-17, fred 7-13

Vi håller stängt från den 9:e december och öppnar åter den 9 januari 2017. Vi hälsar alla hjärtligt välkomna i det nya året!

Hos Oss – Inredning & marint mode

Adress: Lilla Varvsgatan 4, 442 66 MARSTRAND
Öppettider: lörd – sönd 11-15

Här finns vi

Jourservice

Tel +32 9 255 69 67

Tel +32 9 255 69 67

Vid akuta problem utanför ordinarie öppettider kontakta Volvo Penta Action service.

volvopentacenter-horisontal_50h
Startsida_Slider_04

Välkommen till Marstrand!

På Marstrand finns mycket att se och göra! Vi vill här lyfta fram några måsten.

Carlstens Fästning

Högst upp på Marstrandsön tronar Carlstens Fästning fram. I mer än 300 år har denna väldiga väktare skyddat den lilla trästaden nedanför. Idag är fästningen en fängslande helhetsupplevelse med evenemang, guidade turer om dåtidens fångar med besök i tortyrkammaren och restaurang? Läs mer genom att klicka här.

Vandringsleder

Om ni har en stund över från sol och bad finns det en hel del att titta på runt om på Marstrandsön, såväl som på Koön. Ta en karta i hand och bege er på upptäcktsfärd i Marstrands historia och natur. Stigen runt hela Marstrand är ca 5 kilometer och en promenad runt ön tar cirka en timme. På Koön (fastlandssidan) finns flera utmärkta vandringsleder med utsiktplatser och mysiga fikabord.

Det är magiskt att stå ute vid Skallens fyr och begrunda den mäktiga platsen där de två haven Skagerak och Kattegatt möts. På din vandring runt ön kan du stanna till för ett dopp vid nakenbadet eller ta en promenad genom Smugglarrännan.

vandringsleder-koon
Ringensvarv_13

Evenemang

På Marstrands evenemangskalender står framför allt seglingen i fokus. Marstrand har en rik tradition av båtliv, segling och allt som hör havet till. En naturlig träffpunkt för många seglare och båtfolk. Naturligtvis kan det inte finnas en bättre plats för en flytande båtmässa. Det finns otaliga eventkalendrar på Internet om vad som händer på Marstrand. Läs tex om kommande evenemang och seglingar genom att klicka här eller här.

Pater Noster

Pater Noster är en heidenstamfyr som står på Hamneskär, ett av Pater Noster-skären väster om Marstrand. Pater Noster byggdes 1868 och tjänstgjorde fram till 1977, då den släcktes sedan den ersatts av Hätteberget. I juli 2002 lyftes Pater Noster från sitt fundament och flyttades till f.d. Götaverkens lokaler i Arendal i västra Göteborg. Efter omfattande restaureringsarbeten kunde fyren lyftas tillbaka till sin ursprungliga plats på Hamneskär den 4 juli 2007. Det är en mäktig känsla att gå alla trappstegen upp i fyren. Här finns restaurang, hotell och konferens så det är lätt att förstå att ön är en populär eventutflykt.

Gör som Ringens Varv — stöd Pater Nosters Vänner!

Pater-Noster_13
strandverket

Strandverket

På Strandverket skapas möten inom konsten, mellan konstnärer. En tilltalande spänning mellan gammalt och nytt, olika genrer och framförallt mellan människor som besöker Strandverket. Konsthallen är inrymd i försvarsanläggningen vid det södra inloppet till Marstrands hamn. Byggnaden är i sig en attraktion med en historia som sträcker sig från mitten av 1800-talet. Tillsammans med utställningarna skapar byggnaden spännande upplevelser för besökarna. I Strandverket finns även en shop samt café med fullständiga rättigheter. Klicka här för att läsa mer.

Kommentera

Save & Share Cart ×
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart ×
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Your cart email sent successfully :)